60 seconden binaries versus traditionele opties 

StrategieIn de optihandel moet je een aantal zaken kunnen onderscheiden. De definitie van een optie is een van de belangrijkste dingen die je moet weten. Wat je ook moet leren is welke soorten opties je kan verhandelen en het verschil tussen traditionele en binaire opties kunnen begrijpen.

Wat zijn opties?

Opties zijn eigenlijk contracten die je het recht geven (maar niet de plicht) effecten te kopen of verkopen op een vooraf bepaald moment in de toekomst tegen een vooraf overeengekomen prijs. Het moment in de toekomst waar we het over hebben noemen we “expiration date” (vervaldatum). De afgesproken prijs is de zogenaamde “strike price” (uitoefenprijs). De weg om winst of verlies te maken in de optiehandel is als volgt – wanneer je een goed gevoel hebt voor marktschommelingen, kun je optiecontracten gebruiken als een manier om te speculeren en ofwel effecten kopen tegen een lagere prijs dan de marktprijs, of ze verkopen tegen een prijs die hoger ligt dan de marktprijs. Bezit je goede analytische vaardigheden, dan kun je veel verdienen op basis van verschillende trades (handels) en strategieën. Let wel op dat wanneer je een optiecontract koopt of verkoopt, de kosten (de zogenaamde premies) meteen moeten worden voldaan.

Welke opties zijn er?

Klassieke opties zijn er in twee types – CALL en PUT. Call opties geven je het recht om aandelen te kopen tegen de uitoefenprijs terwijl put opties je het recht geven om ze te verkopen. Opties kun je kopen en verkopen tegelijk. Let op dat er twee kanten zijn van een optie – de koper en de verkoper. Als je de eigenaar bent van de optie (je hebt dus de optie gekocht) heb je het recht maar niet de verplichting om actie te ondernemen. Als je de omstandigheden niet goed vindt, kun je kiezen om verder niets te doen en het contract te laten aflopen en je verliest alleen wat je betaald hebt voor het contract.

Maar, als je de optiecontract hebt verkocht, heb je iemand anders dat recht gegeven en, indien ze actie willen ondernemen, ben je verplicht te voldoen. Dit is hoe je kan verliezen in de optiehandel en hier is waar het kat en muis spel begint. Winnaar zal de trader zijn die een beter gevoel heeft van de markt.

Bijvoorbeeld, als je een put optie verkoopt, bent je verplicht te kopen indien de verkoper wilt verkopen (want hij heeft het recht en jij de plicht). Je krijgt meteen je premie, maar als de prijs van de activa onder de uitoefenprijs daalt vóór de vervaldatum en je moet kopen, verliest je in feite omdat je aandelen koopt tegen een hogere prijs dan de markt aanbiedt. Daarom moet je extra voorzichtig zijn tijdens de optiehandel – een verkeerde voorspelling kan je doen verliezen. Tegelijk, als je marktgevoel goed genoeg is, kun je behoorlijke winsten boeken met een klein risico.

Wat is het verschil tussen klassieke en binaire opties?

Binaire opties, net als traditionele opties, zijn gebaseerd op voorspellingen. Je wint met de juiste voorspelling en je verliest als je de verkeerde voorspelling doet. Echter, in tegenstelling tot de klassieke optiehandel, hoef je met binaire opties geen activa te kopen. Je hoeft ook niet te kiezen of je de handel uitvoert of niet.

In plaats daarvan, je doet een voorspelling en als je voorspelling juist is, krijg je een percentage uitbetaald (de percentage is afhankelijk van de makelaar. In de meeste gevallen is het rond 60% tot 70%). Je investeert een bepaalde hoeveelheid geld en je doet een voorspelling – zal de prijs van het activa hoger of lager zijn bij expiratie? Als je denkt dat het hoger zal zijn moet je een CALL optie nemen en als je denkt dat het lager zal eindigen, moet je een PUT optie kiezen. Bij afloop, als het blijkt dat je gelijk had, heb je gewonnen. Je winst is gebaseerd op het bedrag dat je had geïnvesteerd plus het percentage dat de broker biedt. Als je fout zit, gaat je investering verloren. Dat is het! Dat is hoe binaire opties werken.

60 seconden binaries zijn opties met een vervaltijd van, juist, 60 seconden, hetgeen betekent dat de uitkomst van je voorspelling bekend wordt een minuut nadat je het gedaan hebt. In principe kun je veel meer transacties doen met binaire opties dan met traditionele opties. Traditionele opties kosten veel meer en betrekken het ondernemen van actie en het bezit van activa.

Binaire opties (vooral de 60 seconden binaries) zijn snel, je hoeft geen actie te ondernemen of activa te bezitten en je kan er veel meer verhandelen. Dat zijn de belangrijkste verschillen tussen 60 seconden binaire opties en klassieke opties.

Related Posts