USD/JPY analyse – tips en informatie

StrategieMet de artikelen van vandaag willen we binaire opties handelaars voorzien van een uniek inzicht in het populaire USD/JPY valutapaar. Voor wie niet vertrouwd is met valutaparen, het is gewoon activa waar de prijs van een valutapaar vergeleken wordt met het andere paar.

In dit geval vergelijken we dus de prijs van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse Yen. Voor beginnende trders is de USD/JPY is een fantastisch valutapaar, omdat het goed gedefinieerd is door sterke en accurate signalen.

Analyse van de Japanse economie

Ondanks dat het een klein land is, is Japan een van ‘s werelds grootste exporteurs van goederen en op dit moment de derde grootste economie van de wereld. De grote hoeveelheid export van Japan naar de Verenigde Staten, Europa en Azië samen met met hun revolutionaire technologische ontwikkelingen en innovaties hebben het land sterk doen groeien in de afgelopen 70 jaar.

Toch zou de Japanse economische positie snel aangetast kunnen worden als de uitvoer van Japan zou verminderen. Dit omdat hun economie vooral op de export steunt, gezien de afhankelijkheid van het land van olie invoer. Andere factoren die hebben bijgedragen aan het economische succes van Japan zijn hun bezuinigen op de uitgaven van leningen aan andere landen, een robuust arbeidsethos, hoge besparingen en de internationale zakelijke relaties.

Analyse van de handelsfactoren

Er moet worden vermeld dat er veel factoren zijn die de handel in de Japanse Yen kunnen beinvloeden, factoren die een stevige hoeveelheid fundamentele analyse vereisen. Misschien is de olieprijs de eenvoudigste factor om op te letten. Japan is sterk afhankelijk van de olie import en zijn economie zou door een hoog of buitensporig olieprijs kunnen worden gekwetst en de USD/JPY valutapaar in een dalende trend worden gedwongen.

Verder moet worden gezegd dat de USD/JPY valutapaar het meest wordt verhandeld in de werktijden van de Aziatische markt en is dus een perfect activa om door Amerikaanse binaire opties nacht traders te worden verhandeld. De correlatie analyse is ook een  techniek die je kan gebruiken in de handel van USD/JPY. De correlatie analyse (uitgelegd op Youtube) is een vorm van analyse toegepast tussen de prijzen van de twee verwante binaire opties valutaparen. Deze valutaparen correleren vaak met andere verwante paren waardoor ze dikwijls in de richting van de  gerelateerde activa verschuiven. Op de foto’s hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit grafisch eruit ziet.

De USD/JPY is een populaire binaire opties valutapaar dat zeer betrouwbaar is om te verhandelen vanwege de hoge liquiditeit. Deze activa kan op verschillende manieren worden verhandeld, zoals technisch door correlatie analyse of fundamenteel door de olieprijs te volgen via een financiëel portaal op internet zoals bijvoorbeeld Google Finance. Omdat de verwachtingen voor de Japanse Yen goed zijn en zullen blijven groeien, kan deze valuta een droom valuta worden voor binaire opties traders.

Voor eventuele vragen, kun je een reactie achterlaten!

Related Posts