News-Trading met binaire opties

news tradingEen van de meest gefavoriseerde strategieƫn bij de investering in producties op korte termijn, zoals bijvoorbeeld binaire opties, is het zogenaamd Newstrading.

Het idee daarachter is, dat zich de investeerder op belangrijke nieuws van bepaalde ondernemingen, indexen of andere basiswaarden concentreerd en van de daaruit resulterende koersbewegingen profiteert.

Waar gaat het over?

Welke nieuws op korte termijn een bijnzonder sterke uitwerking hebben op de koersen aan de beurs is over het algemeen niet te beaantwoorden. Waar het in eerste instantie op aankomt, zijn de basiswaarden voor welke men zich interessert.

Bovenuit is het belangrijk voor de respectievelijke nieuws de meiningen te kennen, welke de experts vooruit bekend hebben gemaakt. Bijzonder grote koersvariaties zijn vooral dan te verwachten, als de daadwerkelijke getallen meer of minder sterk van deze verwachtingen afwijken. Indien deze anders zijn dan de verwachtingen, zijn zelfs bijzonder postieve en negatieve nieuws al voorafgaand in de berekening van de koersen meegenomen, zodat deze geen uitwerking meer hebben op de actuele koersen.

Zoals al vermeld, zou men zich een persoonlijke kalender mit nieuws op die manier samenstellen, dat hij bij de basiswaarden past, voor welke men als investeerder binaire opties will gaan kopen. Wie zich in eerste instantie voor de koersen van enkele aandelen interessert, moet natuurlijk bijzonder de nieuws uit dit onderneming zoals van de gehele branche goed in de gaten houden. Kwartaal- of jaarcijfers, actuele analyses voor de ontwikkeling van de zaken of nieuwe berichten van analisten voor de respectievelijke aandeel zijn vooral in dit verband erg belangrijk.

Speciaal bij ondernemingsnieuws worden belangrijke nieuws met acute impact op koers, vaak buiten de handelstijden verspreid. De aanpassing van koersen kan pas dan op de volgende werkdag worden ondernomen, maar het vertoon van balansen kan al vele geruchten en commentaren opleveren.

Economische kennis is hulpzaam

Wil men zich eens bij het handelen met binaire opties in tegenstelling daartoe op aandelindexes concentreren, zou men vooral het compleet beeld van de nationale economie in de gaten moeten houden. Sommige voorbelden voor berichten, welke zich in principe ook op korte termijn op de index uitwerken, zijn bijvoorbeeld analyses voor de stemming van het bedrijf of voor het vertrouwen van de consumenten, maar uiterraad zijn ook nieuws over de rentenbesluit en de geldpolitic van de centraalbank zoals actuele nieuws over de situatie op de arbeidsmarkt. Politieke beslissingen kunnen ook een grote impact op de beweging van de indexes hebben.

Een interessante nis, op welke men zich bij het handelen met binaire opties kan concentreren zijn de internationale grondstofmarkten. Deze zijn voor een lange tijd alleen voor institutionele investeerders toegankelijk. Met behulp van binaire opties en einige andere isntrumenten kunnen private investeerders indmiddels ook op de ontwikkeling van de koersen van ruwe olie, edel metalen of landbouwgoederen vertrouwen.

Bij grondstoffen is het vooral belangrijk de structuur van het desbetreffende markt te kennen. Waar komen de betekenisvollen producenten en waar zijn de grootste afnemers vandaan? Wordt de grondstof in eerste instantie am Spot-markt gehandeld of betaan vele langdurige contracten met leveranciers? Zijn er seizeonelijke fluctiaties betreffende het aanbood en de demand? Wie de aantwoorden op deze antwoorden kent en dus de basis mechanismes van het respectievelijke markt heeft begrepen, kan zeker beter inschatten, welke nieuws bijzonder belangrijk zijn.