De handel in binaire opties

Welkom bij DWHM Trading, een hoog gewardeerde informatiebron voor binaire opties traders (handelaars). In een paar artikelen zullen we proberen de basis van de binaire handel uit Strategiete leggen en enig inzicht geven over de werkwijze van deze verbazingwekkende handel.

Wat zijn binaire opties?

Binaire opties, ook bekend als digitale opties, zijn een speciaal type financiële opties. Hoofdzaak van digitale opties is dat daar slechts twee uitkomsten mogelijk zijn (dit is waarom ze binaire worden genoemd). De twee einduitkomsten van binaire opties zijn altijd tegenovergesteld en kunnen dus nooit op hetzelfde moment plaatsvinden.
Ze worden ook “two-way options” (tweewegs opties) genoemd.

Vanwege hun eenvoud, zijn binaire opties uitgegroeid tot de meest populaire opties in de financiële wereld en worden elk jaar door steeds meer bedrijven verhandeld. Het zijn in feite weddenschappen op marktresultaten en ze kunnen winst geven als ze “in the money” eindigen of een verlies wanneer ze “out of the money” aflopen.

Hoe werken ze?

Om makkelijker te begrijpen hoe binaire opties werken, zullen we een praktijkvoorbeeld gebruiken van de Trade Rush broker (makelaar):

Bovenaan de box vindt je de “activa” (in dit geval EUR/USD) en de optie vervaltijd (in dit geval vervalt de optie vandaag om 21.00 uur).

In het hoofdgedeelte kun je een grafiek zien van de recente ontwikkeling van de activa, daar waar een gele lijn de huidige intriensieke waarde toont (op 1,30607 in dit specifieke voorbeeld).

Binaire opties werken op een simpele manier: denkt je dat de waarde van de activa hoger wordt vóór de vervaltijd dan moet je een “Call” optie kopen. Als je denkt dat de waarde zal dalen, moet je een “Put” optie kopen. In de afbeelding hierboven was de “Call” knop gekozen en de rechterkant van de box toont dus de gegevens voor het kopen van een “Call” optie. Je ziet de vervaldatum, de huidige koers, het bedrag dat in de optie moet worden geïnvesteerd (hier kan je elk bedrag invullen binnen het door de broker toegestaane minimum en maximum) en de uitbetaling als de optie afloopt boven de huidige prijs en onder de huidige prijs.

Zoals je in het voorbeeld kan zien, levert een winnende optie een winst van 81% terwijl bij verlies je je hele investering kwijt raakt.

Bij verlies zullen de binaire opties brokers soms een terugbetaling bieden op bepaalde activa. Deze terugbetaling kan oplopen tot 15% van de investering, maar daartegenover staat dat hoe groter de terugbetaling is bij verlies, hoe kleiner de uitbetaling wordt bij winst.

Hoe kan ik handelen?

Om digitale opties te kopen moet je een rekening (account) openen bij een gespecialiseerde broker, net zoals je een effectenbroker nodig hebt om aandelen te kopen. Dit proces is zeer eenvoudig en duurt niet langer dan vijf minuten. Binaire opties brokers werken online en je kan je account volledig op Internet beheeren. Je hoeft niet naar de broker zijn kantoor om je account te openen en je kan je effectenrekening met je creditcard financieren of met andere geschikte methodes, zoals online overschrijvingen via je bank of andere betaalkanalen zoals Skrill of Neteller (ook bekend vanwege zijn Ewallets).

Om de voor jou meest geschikte makelaar te vinden, raden wij je aan om onze binaire opties brokers sectie te raadplegen. Daar zal je gedetailleerde informatie vinden over de TOP 5 brokers. We hebben al deze informatie verzameld om je te helpen een verstandige keuze te maken.

Voor informatie over de regelgeving met betrekking tot de handel in opties in de VS bezoek de CFTC website (http://www.cftc.gov) en voor de handel in opties in het Verenigd Koninkrijk kun je de FCA bezoeken (www.fca.gov.uk).
Voor Nederland kun je naar www.binaryoptionswatchdog.com/nl surfen.

Related Posts